Tuesday, January 8, 2013

CONTOH SOALAN EXAM PERINTAH AM


CONTOH SOALAN EXAM PERINTAH AM

…sambungan
InsyaAllah aku cuba share contoh soalan setakat yang aku ingat k. Aku share sebab masa aku nak exam ari tu, bagai nak rak aku google pasal ni. Alhamdulillah ada la jugak jumpa blog n site pasal ni. Tapi tak banyak. So harapnya dapat membantu sikit.
Perintah AM
  1. Takrif “Kerja Siang”
  2. Takrif “Rumah Khas Jabatan” “ Rumah biasa Kerajaan”
  3. Notis berhenti kerja bagi yang dah sah jawatan berapa hari atau brp bulan gaji, bagi yang belum sah jawatan?
  4. Takrif ‘keluarga’ pegawai
  5. Perubatan. Sebab2 Lembaga Perubatan ditubuhkan.
  6. Notis untuk keluar rumah sewa berapa hari
  7. Elaun apa yang boleh dituntut untuk penempatan pertama
  8. Cuti separuh gaji?
  9. Cuti tanpa rekod ?
  10. Buku tunai yang dibetulkan, ditandatangan ringkas oleh siapa
  11. Penyata Pemungut.. Daftar
  12. Cek yang batal, debit kredit dimana. Berapa bulan sah laku cek.
  13. Kerja lebih masa untuk pegawai berjawatan ??
  14. Maklumat dalam agenda mesyuarat
  15. Maklumat dalam surat.
  16. Cuti Haji
  17. Kalau sewa rumah lebih tinggi dari pegawai layak. Perlu bayar mengikut harga pegawai layak.

PKPA
  1. Jenis-jenis “Emel Rasmi”
  2. Sistem Maklumat Q-maklumat penting?
  3. Prinsip utama TQM?
  4. Contoh Slogan kualiti.

3 comments:

Anonymous said...

tq sis.fisrt time nak amik nih..

Hartini . Badri said...

sama2.. all the best!

SSurianah Yana said...

salam..terima kasih dengan perkongsiaan...semoga aku lulus exam JPA mac ini :)..Amin

http://ssurianahyana.blogspot.com/